50 ANYS! L'EMAV ESTÀ D'ANIVERSARI!

L’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV), centre del Consorci d’Educació de Barcelona, celebra aquest 2020 el seu 50è aniversari. Des de 1970, el primer centre d’imatge i so creat a l’estat espanyol, porta ja mig segle formant milers de futurs professionals del sector audiovisual i de les arts escèniques, esdevenint un centre públic de referència a tota Catalunya.

A més, aquest aniversari ve acompanyat d’un altre motiu de celebració: el trasllat de l’escola a unes àmplies instal·lacions situades a l’antic recinte industrial de Can Batlló, a Sants.

EMAV 50, EL 30 D’ABRIL

El proper 30 d’abril volem fer una festa d’accés gratuït on es fusionaran diferents esdeveniments que l’escola ha organitzat des de fa anys i que formen part de la seva història. En una mateixa jornada festiva fusionarem l’esperit de la Mostra de Joves Creadors, la gresca del Sonomav i la innovació del LlumEmav.

Aquesta festa tindrà lloc a les instal·lacions de l’escola i als seus voltants, dins del recinte de Can Batlló. Una oportunitat per conèixer el nou edifici d’ EMAV, la seva història i el treball desenvolupat per alumnes i professors.

La nova ubicació a Can Batlló uneix el passat industrial del recinte amb la innovació en l’àmbit audiovisual de l’escola servint, a més, de nexe en la història de l’EMAV. I és que el nou centre serà testimoni del pas del temps, del passat i del present, del salt de l’analògic al digital.

Amb aquesta idea, EMAV50 és un esdeveniment organitzat per alumnes de l’EMAV que, a banda de tenir com a objectiu principal la celebració del 50è aniversari de l’escola, pretén donar a conèixer artistes i creadors de diferents disciplines de les arts escèniques i de la música, ser un punt de trobada d’antics i actuals alumnes i professors i obrir-se als veïns dels barris de Sants.

Al llarg de la jornada, el nou centre oferirà els seus espais on s’exposaran projectes de producció pròpia, es compartiran experiències d’antics alumnes, es duran a terme espectacles i es reflexionarà sobre el pas del temps.